Saklıkent

Saklıkent

Antalya- Muğla Sınırını oluşturan Karaçay deresinin çıkış yerinde bulunan Saklıkent kanyonu, uzun ve yer yer zorlu etapları bulundurmakta ve eşsiz bir doğa ziyafeti sunmaktadır.
2019-05-12 02:50:25

Saklıkent

Antalya- Muğla Sınırını oluşturan Karaçay deresinin çıkış yerinde bulunan Saklıkent kanyonu, uzun ve yer yer zorlu etapları bulundurmakta ve eşsiz bir doğa ziyafeti sunmaktadır. Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Kayadibi Mahallesi sınırlarında kalan bu eşsiz doğal oluşum, milli park olarak koruma altına alınmıştır.

Ziyaretçilerin her yaz akın ettiği kanyona kayalara yerleştirilen demirlerin üzerinde yapılmış patikayı kullanarak ulaşılmaktadır. İlk durak olarak dereyi oluşturan suların çıktığı kaynağa ulaşacaksınız. Kaynaktan çıkan su içilebildiği gibi çok soğuktur ve kanyonun bazı zamanlarda güneş gören tek bölümü bu noktadır. Yaz ayalarında kanyon içerisi ile dışı arasındaki sıcaklık farkının 5 santigrad derece olduğu Saklıkent kanyonunun, hiçbir noktasında güneşle temas olmaması gibi bir durum olması nedeniyle yer yer sıcaklık farkı daha da artmaktadır.

Doğa Harikası Devasa Güzellik

Kanyon yaklaşık olarak 18 km uzunluğunda ve yer farklılık gösterse de ortalama 100 m yüksekliğe sahiptir. 18 km'lik mesafenin de tamamı parkur olarak normal yürüyüşe uygun değildir. Normal yürüyüş yapılan mesafe görevliler ve yerel halk tarafından uyarılar ile gösterilmektedir. Devam edildiği takdirde Saklıkent Kanyonu, çok dar geçitler, derin ve sığ su birikintilerinin yer aldığı bazen korkutucu, çoğu zaman eğlenceli bir macerayı da göze almış olursunuz.

Grup halinde ve tek başına sıcak yaz günlerinde hem serin hem de eğlenceli vakit geçirilebilecek güzel bir doğa cenneti olarak mutlaka görülmesi gerekmektedir.