Patara

Patara

Deniz, Kum ve Güneşin En Güzel Hali; Patara
2019-05-17 05:28:05

Deniz, Kum ve Güneşin En Güzel Hali; Patara

Denizin, kumun, güneşin güzelliğinin yanıra bir de tarihi eserler açısından oldukça zengin olan Patara, Antalya sınırları içerisinde Kaş/Kalkan’a 20 dakikalık uzaklıktadır. Patara Dünyanın en uzun plajları  içerisinde yer almaktadır. 18 kmlik olan bu plajın incecik kumunun ve denizinin derin olmaması sebebiyle yüzme bilmeyenlerin bile rahatlıkla yüzebileceği bir plajdır. Gündüzleri turistleri ağırlayan bu plajda gün battıktan sonra caretta carettalar kumların altından gün yüzüne çıkıyor. Patara plajında belediye hizmetinde olan restaurantlar ve şezlong/şemsiye kiralayabileceğiniz yahut havlunuzu sıcak kumun üzerine serip güneşlenebileceğiniz alanlara sahiptir.

Kum Tepesinde unutulmayacak kadar güzel olan bir gün batımı izlemek size ayrı bir huzur verecektir. Tabiki sadece izlemekle kalmayıp, bol bol anı ve fotoğraf da biriktirmelisiniz çünkü bu tatilinizin en can alıcı kısmı olabilir. 

Denizde yüzdünüz, güneşlendiniz sırada tarihi güzellikleri keşfetmek var. Patara Antik Kentini de ziyaret etmelisiniz. Bu ziyarette binlerce yıl öncesine giden bir yolculuk sizi bekliyor. Antik Dünyanın en öenmli şehirlerinden olan Likya Kentinin meclis toplantıları Patara’da yapılmaktaydı bu yüzden antik kentte büyük bir amfi ve uzun uzun sütunlar bulunmakta. Tarihinden, denizine muhteşem güzellikleri size sunacak olan Patara yaz kış hizmetinizdedir.