Kaputaş

Kaputaş


2019-05-06 06:01:19

Kaputaş Plajı

Akdeniz Bölgesi'nin en batı kıyısında, Kalkan'a 7 km, Kaş'a 20 km mesafededir.  Doğa harikası bu plaj; sarp kayaların denize ulaştığı alanda, küçük çakılların oluşturduğu bir koydadır. Bu kayaların verdiği yüksekliği aşmak tabii ki de onlarca merdivenle mümkün olacak. Bu yolun ve Kaputaş Plajı'nın yapımında yaşamını yitiren işçilerin isimlerini de köprüden geçerken yamaca yazılı şekilde göreceksiniz; bizlere bu güzelliği yaşama fırsatını veren bu insanlara da sonsuz teşekkür etmek gerekir.

                                                       Kaputaş Plajına Ulaşım                                                         

Kaputaş plajına aracınızla gitmek mümkün; eğer aracınız yoksa toplu taşıma da kullanabilirsiniz. Kaş ve Kalkan merkezlerindeki otobüs terminallerinden yarım saatte bir seferler düzenlenmektedir. Aracınızla gitmeyi düşünüyorsanız, kalabalık yaz döneminde aracınız için park yeri sorunu olabilir. Biraz bekleyerek bu sorunu aşmanız mümkün, çünkü oldukça yoğun ve sürekli bir insan sirkülasyonu yaşanıyor.

Kaputaş Plajı ve İmkanları
Kaputaş Plajı'nın en güze yanı resmedilmesi oldukça keyifli, tabiri caizse fotojenik bir plajdır. Mavi sulara ve o keyifli dalgalara ulaşırken kullanacağınız her bir merdivende farklı bir kare çekmek isteyeceksiniz. Kış dönemlerinde bile insanların, üzerinden geçerken durup, bir kare aldıkları bu plaj, bu bölgeye gelmiş olan her tatilcinin koleksiyonunda bulunması gereken fotoğraf kareleri ve tatil anıları sunmaktadır. Dalgaların ve çakıl taşlarıyla keyfinize keyif katmanız için Kaş Belediyesi kontrolündeki sosyal tesis ve şezlong, şemsiye imkanı da bulunmaktadır. Plajın içinde bulunan ve doğal ahşap bir görüntüyle süslenmiş olan, bu yazlık kafeterya sizlere içecek ve yemek imkanı sunmaktadır. Ayrıca kafeteryanın biraz arkasına yürüdüğünüz zaman duş, soyunma kabini ve tuvalet bölümünü de göreceksiniz.